Papieren boek 'Communicatie bestaat niet' van Marcel van Zuuren

Ik heb meer dan 15 jaar lezingen, workshops en trainingen over communicatie gegeven. Ik heb als mediator bij talloze conflicten bemiddeld. Heb honderden organisaties geadviseerd en duizenden mensen gesproken en ik ben tot de conclusie gekomen dat communicatie niet bestaat.

Ik hoor mensen in organisaties klagen dat er dingen misgaan omdat er niet goed ‘gecommuniceerd’ wordt maar als ik ze vraag wat ze met het containerbegrip ‘communicatie’ bedoelen hebben ze geen antwoord.
Als het zo moeilijk is om de definitie van communicatie te geven, hoe kun je het dan goed doen? Het is zo veilig om de schuld te geven aan communicatie. Juist omdat het zo’n vaag begrip is kun je het in de meeste situaties gebruiken om de rol van anderen te overwaarderen of je eigen rol te onderwaarderen.

Toen ik begon te delen dat communicatie niet bestaat zag ik zichtbare opluchting. Eindelijk viel het juk van ‘goed communiceren’ van mensen af. Als communicatie niet bestaat hoef je ook niet jezelf te vergelijken met een onmogelijk hoge lat. Je hoeft je niet schuldig te voelen als het niet zo lekker loopt.

Met dit boek inspireer ik je hopelijk om de inzichten en technieken toe te passen en contact te maken met andere mensen. Zelfs als het lastige mensen zijn. Als het een keer niet lukt dan is dat heel normaal. Het ligt niet aan jou en het ligt niet aan de ander. Communicatie bestaat niet dus alles wat lukt is 100% winst. Je zult ervaren dat je vanuit die ontspannen houding en met behulp van de technieken in dit boek veel makkelijker contact maakt.

Bestel via deze link het boek ‘Communicatie bestaat niet’ van Marcel van Zuuren

Over Marcel van Zuuren

 

Marcel van Zuuren is auteur van het boek ‘Communicatie bestaat niet’, geeft internationaal lezingen over dit onderwerp. Hij is bij verschillende (internationale) bedrijven directeur geweest. Hij heeft talloze levens positief beïnvloedt met zijn humor, doortastende manier van vragen en oprechte interesse in de dromen en doelen van mensen om hem heen. Zijn kracht is om complexe zaken eenvoudig te vertalen zodat ze voor iedereen toepasbaar zijn. Hij wil waarde leveren bij alles wat hij doet. Waarde die je ervaart door de praktische toepassing van eeuwenoude wijsheden in jouw dagelijkse realiteit.

Individuele Coaching Sessie met Marcel van Zuuren

Klik hier om een persoonlijke sessie met Marcel te boeken

Voor boekingen van Marcel als Keynote spreker

Email: info@abadconsultancy.nl

Linkedin: marcelvanzuuren